úterý 19. února 2013

Far Cry 3 čeština ve Windows 8 64 bit

Pokud máte stejně jako já anglickou verzi hry Far Cry 3, staženou například přímo z Ubi shopu, není nutné někde stahovat neoficiální češtinu a složitě instalovat. Čeština je již součástí instalace, akorát je v anglické verzi hry standardně nedostupná. Jednoduchými kroky je možné zprovoznit české menu a zpřístupnit české titulky.

Ve složce s nainstalovanou hrou (FarCry 3/data_win32) je nutné ponechat jen soubory sound_english.dat a sound_english.fat. Ostatní soubory je nutné smazat. Dále je nutné upravit 2 hodnoty registru. Klávesovou zkratkou Win+R vyvolejte okno "Spustit", napište regedit a stiskněte OK (nebo zmáčkněte Enter). Následně kliknutím na Ano povolte programu změny v počítači. Spustí se Editor registru. V části HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Ubisoft\Far Cry 3 je potřeba změnit hodnotu Language na Czech a hodnotu SKU na CZE.

Před úpravou

Klikněte pravým tlačítkem myši na uvedený název hodnoty a v kontextovém menu vyberte Změnit...

Kam kliknout.

Zadejte nový údaj hodnoty a potvrďte tlačítkem OK.

Změna hodnoty

Tím by měla být úprava hotová a při dalším spuštění hry by mělo být menu již v češtině a na výběr by se měly objevit i české titulky.

Hotovo

Návod jsem čerpal ze stránek farcry3.cz a upravil dle vlastních zkušeností.




6 komentářů:

  1. Ahoj. Mám problém s krokom "Klikněte pravým tlačítkem myši na uvedený název hodnoty a v kontextovém menu vyberte Změnit... Zadejte nový údaj hodnoty a potvrďte tlačítkem OK."

    Skúšal som klikať všademožne pravým tlačítkom myši, ale nikde som nenašiel voľbu zmeniť, vedel by si mi nejako poradiť ?
    Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidal jsem do návodu i obrázky, jak to má vypadat. Netušil jsem, že se na tento příspěvek někdo vůbec podívá, ani jsem nekontroloval komentáře :).

      Vymazat
  2. Mám problém s měněním hodnoty v registru když to tam napíšu a potvrdím tak mě to napíše že systém nemůže najít položku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel neumím poradit. Přidal jsem obrázky, jak to má vypadat

      Vymazat
  3. Ahoj mám problém.v registrech nemám složku WOW6432. kde je problém díky

    OdpovědětVymazat
  4. Mně to funguje ale jen na titulky, menu mám pořád v aj

    OdpovědětVymazat